CAD/CAM-technieken

Bj implantologie speelt digitale techniek een steeds grotere rol. CAD/CAM-technieken bieden  vaak een uitkomst om de implantaatoperatie verder voor te bereiden.

CAD-fase (Computer Aided Design)

Na de CBCT-scan kunnen we met speciale software van Simplant (Materialise Dental) een virtuele planning van de implantaten maken (de CAD-fase).

Botafgesteunde boormal 

CAM-fase (Computer Aided Manufacturing)

In bepaalde situaties (bijvoorbeeld bij weinig verticaal bot in relatie tot de nervus alveolaris inferior) kan het noodzakelijk zijn om een driedimensionale boormal te laten vervaardigen. Ook dit gebeurt computergestuurd (de CAM-fase). Met een restauratiegedreven filosofie en guided surgery (het statisch implanteren) kunnen we de implantaten vervolgens zo optimaal mogelijk in het alveolair kaakbot plaatsen. Het is zelfs mogelijk om van te voren een noodvoorziening te laten vervaardigen (immediate smile). Tot slot wordt alles ook van te voren digitaal gepland.

Verschillende soorten 3D-boormallen:

  • Mucosa-afgesteund (edentate patiënten)
  • Dentaal afgesteund
  • Bot-afgesteund (vaak in combinatie met een benodigde botopbouw)

Zia Ladrak
Tandarts en implantoloog

Zijn implantaten voor u geschikt?

Maak een afspraak bij tandarts en implantoloog Z.V. Ladrak voor een intakeconsult implantologie. In het intakeconsult wordt alles in kaart gebracht en met u besproken: van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten tot het gehele behandeltraject.

Contact

Het eerste consult duurt 30 minuten, waarbij een algemeen onderzoek zal plaatsvinden. Hierbij staat de zorgvraag centraal. In sommige gevallen is een aanvullend onderzoek nodig.

Intake

In sommige gevallen is aanvullend of specifiek onderzoek noodzakelijk. Hierbij moet u denken aan een CBCT-scan en studiemodellen met proefopstelling. 

CAD/CAM

Wij voeren de volgende pre-implantologische behandelingen uit: Weke-delenchirurgie, tissue-expanders, verschillende laterale kaakverbredingen en verschillende botaugmentaties.

Pre-implantologie

In ongeveer de helft van de gevallen is er sprake van onvoldoende botvolume. De posterior maxilla is een regio in de mond waar onvoldoende botvolume vaker voorkomt. 

Botaugmentatie

Uw patiënt krijgt voorafgaand aan de operatie informatie toegestuurd over de operatie zelf, de nazorg en receptuur. We bereiden alle implantaat-operaties zorgvuldig voor.

Operatie en nazorg