Implantaatoperatie

Implantaatoperatie

Uw patiënt krijgt voorafgaand aan de operatie informatie toegestuurd over de operatie zelf,  de nazorg en receptuur. We bereiden alle implantaatoperaties zorgvuldig voor en voeren deze onder steriele omstandigheden uit. Na de behandeling worden de afdrukstiften aan uw patiënt meegegeven.

Verslagbrief, nazorg en nacontrole

Na de tijdelijke overname door Verwijspraktijk Zoetermeer keert de patiënt terug in uw praktijk. U ontvangt direct na afloop van de behandeling opnieuw een verslagbrief van ons. Hierin melden we u dat de behandeling is afgerond met bijgevoegd de röntgenfoto’s en eventueel klinisch beeldmateriaal. Afhankelijk welke operatie is uitgevoerd, zien we uw patiënt terug voor nazorg tussen de 2-10 dagen. U krijgt advies over wanneer er aan de suprastructuur kan worden begonnen. Na 1 jaar zien wij uw patiënt terug voor een nacontrole.

Zia Ladrak
Tandarts en implantoloog

Zijn implantaten voor u geschikt?

Maak een afspraak bij tandarts en implantoloog Z.V. Ladrak voor een intakeconsult implantologie. In het intakeconsult wordt alles in kaart gebracht en met u besproken: van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten tot het gehele behandeltraject.

Contact

Het eerste consult duurt 30 minuten, waarbij een algemeen onderzoek zal plaatsvinden. Hierbij staat de zorgvraag centraal. In sommige gevallen is een aanvullend onderzoek nodig.

Intake

In sommige gevallen is aanvullend of specifiek onderzoek noodzakelijk. Hierbij moet u denken aan een CBCT-scan en studiemodellen met proefopstelling. 

CAD/CAM

Wij voeren de volgende pre-implantologische behandelingen uit: Weke-delenchirurgie, tissue-expanders, verschillende laterale kaakverbredingen en verschillende botaugmentaties.

Pre-implantologie

In ongeveer de helft van de gevallen is er sprake van onvoldoende botvolume. De posterior maxilla is een regio in de mond waar onvoldoende botvolume vaker voorkomt. 

Botaugmentatie

Uw patiënt krijgt voorafgaand aan de operatie informatie toegestuurd over de operatie zelf, de nazorg en receptuur. We bereiden alle implantaat-operaties zorgvuldig voor.

Operatie en nazorg