Pre-implantologische
chirurgie

Verwijspraktijk Zoetermeer voert de volgende pre-implantologische behandelingen uit:

  • Weke-delenchirurgie
  • Tissue-expanders
  • Verschillende laterale kaakverbredingen
  • Verschillende botaugmentaties

Weke-delenchirurgie

  • Het verplaatsen van een connective tissue of bindweefselgraft van het verhemelte (de donorplek) naar de receptor plek (full thickness).
  • Het verbeteren van het dunne biotype (split thickness).

Tissue-expanders

Behandeling van 6-8 weken, waarbij het zachte weefsel wordt opgerekt om ruimte te geven aan de benodigde botopbouw. Het doel van een tissue-expander is een primaire en spanningsloze sluiting van de wond.

Laterale kaakverbredingen met een autoloog botblok (buitenkant ramus mandibulae als donorplek)

Het botblok wordt met osteo-syntheseschroeven gefixeerd. Na vier maanden kan er worden geïmplanteerd.

Laterale kaakverbredingen m.b.v. donorbotblokken (porus)

Het voordeel hierbij is dat er geen tweede donorplek noodzakelijk is. Nadeel zijn de hoge materiaalkosten.

 

Laterale sinusbodemelevatie

Een voorwaarde om het liften simultaan uit te voeren met het plaatsen van de implantaten is initiële of primaire stabiltiteit. Waar geen primaire stabiliteit van de implantaten gevonden kan worden, moet het liften van de sinusbodem als een seperate behandeling worden gezien (staged approach).

Zia Ladrak
Tandarts en implantoloog

Zijn implantaten voor u geschikt?

Maak een afspraak bij tandarts en implantoloog Z.V. Ladrak voor een intakeconsult implantologie. In het intakeconsult wordt alles in kaart gebracht en met u besproken: van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten tot het gehele behandeltraject.

Contact

Het eerste consult duurt 30 minuten, waarbij een algemeen onderzoek zal plaatsvinden. Hierbij staat de zorgvraag centraal. In sommige gevallen is een aanvullend onderzoek nodig.

Intake

In sommige gevallen is aanvullend of specifiek onderzoek noodzakelijk. Hierbij moet u denken aan een CBCT-scan en studiemodellen met proefopstelling. 

CAD/CAM

Wij voeren de volgende pre-implantologische behandelingen uit: Weke-delenchirurgie, tissue-expanders, verschillende laterale kaakverbredingen en verschillende botaugmentaties.

Pre-implantologie

In ongeveer de helft van de gevallen is er sprake van onvoldoende botvolume. De posterior maxilla is een regio in de mond waar onvoldoende botvolume vaker voorkomt. 

Botaugmentatie

Uw patiënt krijgt voorafgaand aan de operatie informatie toegestuurd over de operatie zelf, de nazorg en receptuur. We bereiden alle implantaat-operaties zorgvuldig voor.

Operatie en nazorg